Varpu Aaltonen on aloittanut 1.6. Sateenkaari Koto ry:n toiminnanjohtajana

Varpu Aaltonen on valittu Sateenkaari Koto ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi ja on aloittanut 1.6. työn yhdistyksellä.

”Oltuani nyt vajaa kolme viikkoa yhdistyksellä olen päässyt tutustumaan ammattitaitoiseen ja työtä lämmöllä tekevään henkilöstöön ja saanut ilon keskustella Hennan kanssa laajalla kaarella Sateenkaari Kodon historiasta aina nykyhetkeen tulevaa ennakoiden. Hennan monen toimijan kanssa yhdessä luomaa yhdistystä ja työtä voi vain ihailla ja Hennan visiot ja toimeenpano ovat vertaansa vailla. Tässä kohdin, kun Henna jää kanssamme luotsaamaan yhdistystä ja sen tietä hallituksesta käsin voin vain olla kiitollinen mahdollisuudesta saada jakaa ajatuksia ja tehdä yhteistyötä yhdessä Hennan kanssa yhdistyksen hyväksi.

Sateenkaari Kodon arvot; yhdenvertaisuus, osallisuus, perhelähtöisyys, läheisyys, kodinomaisuus ja kestävä kehitys tuntuvat omilta. Olen utelias ihmettelijä ja lähden innoissani viemään Sateenkaari Koto ry:tä yhdessä eteenpäin. Olen innostunut ja kiitollinen kun pääsen luotsaamaan tätä kokonaisuutta tässä upeassa järjestössä toiminnanjohtajana. Arvostan Sateenkaari Kodon tekemää työtä monikulttuurisuuden, kestävän kehityksen, perhetyön ja kaiken muun toiminnan saralla jo vuosikymmenten ajan. Ja toivonkin sydämestäni että pääsemme kehittämään palveluita edelleen ihmisiä kohtaavaan ja koskettavaan suuntaan. Yhdessä eteenpäin!”

Varpun tavoitat numerosta 045 7876 9416 tai varpu.aaltonen@sateenkaarikoto.fi.

”Sateenkaari Koto, perhekeskeisen työn keskus ry on 25 toimintavuoden aikana kasvanut pienestä perhelähtöisen varhaiskasvatuksen toimijasta monipuoliseksi perhetyön keskukseksi, joka samaan aikaa on lyhentänyt nimensä Sateenkaari Koto ry:ksi ja perustanut samannimisen päiväkoti ja lapsiperhetyön Sateenkaari Koto OY:n. Monikulttuuriset Opetuskodit ja hanketyö jäivät edelleen yhdistykseen. Varhaiskasvatus jatkaa kehittymistään osakeyhtiömuodossa, yhdistyksen omistuksessa.

Yhdistyksen yhtenä perustajajäsenenä ja sen ensimmäisenä toiminnanjohtajana olen saanut kasvaa oman työni kanssa yhtä matkaa samaan aikaan, kun nuorin poikani on kasvanut 1-vuotiaasta päiväkotilapsesta hallitustoimijaksi molempiin organisaatioihin ja tyttäreni tekee lastenhoitajan työtä pk Ketunpesässä sekä on Sateenkaari Koto Oy:n perustamisesta lähtien ollut sen hallituksen varajäsen. 

Olen oppinut tuntemaan taitavia työntekijöitä, sitoutuneita lapsiperheiden edunvalvojia ja strategiat käytännön toteutuksiksi tekeviä toimijoita. Olen saanut olla perustamassa Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry:tä ja Turun seudun yksityiset päiväkodit ry:tä. Monikulttuurisuus ja elämän monimuotoisuus on tullut osaksi omaa ihoa samalla, kun Sateekaari Koto – konserni on ollut oma elämäntapa. Siksi minulle on arvokasta saada eläkkeelle päivätyöstä siirtyessä jatkaa molemmissa hallituksissa edelleen.  Arvokasta on myös saada jättää itselle tärkeä yhdistysarki luottavaisesti parhaisiin käsiin Varpulle viedä yhdistyksen työtä eteenpäin. Onnea, rohkeutta ja sitkeyttä Varpu!

Kiitos yhteisistä vuosista!”

– Henna