Digitaaliset osaamismerkit

Voit saada digitaalisen osaamismerkin Sateenkaari Koto ry:ssä tekemästäsi vapaaehtoistyöstä!

Digitaalisella osaamismerkillä voit helposti kertoa vapaaehtoistyön kautta hankkimastasi osaamisesta esimerkiksi koululle, harjoittelupaikalle tai työnantajalle. Digitaalinen osaamismerkki muodostuu kuvasta ja siihen liittyvästä tekstikuvauksesta, jonka voit lisätä esimerkiksi ansioluetteloosi tai LinkedIn-profiiliisi. Osaamismerkkiä voi hakea, jos on suorittanut kyseiseen tehtävään liittyvän koulutuksen ja mahdollisen harjoittelujakson.

Alta näet Sateenkaari Koto ry:llä saavilla olevat digitaaliset osaamismerkit ja ohjeet osaamismerkin käyttöön ottamiseen.

Kysy lisää digitaalisista osaamismerkeistä!

Emmi Samsten
emmi.samsten@sateenkaarikoto.fi
045 7833 1822

Monikulttuurisen kohtaamispaikan ohjaajan osaamismerkki

Monikulttuurisen kohtaamispaikan ohjaajan digitaalista osaamismerkkiä voi hakea, jos on suorittanut Sateenkaari Koto ry:n monikulttuurisen kohtaamispaikan ohjaaja koulutuksen ja suorittanut koulutukseen kuuluvan harjoittelun, vähintään 24 tuntia, monikulttuurisessa kohtaamipaikassa. Osaamismerkki vastaa useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 1 opintopistettä ja EQF-vaativuustasojärjestelmässä tasoa 4.

Hae tästä monikulttuurisen kohtaamispaikan ohjaajan osaamismerkkiä!

Mentorin osaamismerkki

Mentoritoiminnan tavoitteena on edistää maahan muuttaneiden naisten kotoutumista ja osallisuutta suomalaiseen yhteiskuntaan. Mentorit tukevat maahan muuttanutta naista vanhemmuudessa,  opiskelu- ja työelämään liittyvissä asioissa sekä  harrastuksiin ja palveluihin tutustumisessa. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet voivat toimia Sateenkaari Koto ry:n vapaaehtoisena mentorina ja hakea mentorin digitaalista osaamismerkkiä. Osaamismerkkiin oikeuttavan toiminnan sisältö ja laajuus (56  tuntia). Osaamismerkki vastaa useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 2 opintopistettä ja EQF-vaativuustasojärjestelmässä tasoa.

Mentorikoulutuksen suorittaminen 9h.
Sitoutuminen mentorina toimimiseen vähintään vuodeksi.
Tapaamiskerrat yksilöllisesti, keskimääräisesti 2–4 tuntia tapaamiskerralla noin 2 kertaa kuussa.
Säännöllinen ammatilliseen toiminnanohjaukseen osallistuminen. Toiminnanohjauksia tarjotaan 1krt/kk/ 1,5h.
Lisäkoulutuksiin osallistuminen 4 krt/v/ 1,5h.
Mahdollisuus suorittaa lisäkoulutuksena Työelämämentorikoulutus 6 h.

Hae tästä mentorin digitaalista osaamismerkkiä

Näin otat osaamismerkin käyttöön

Saat sähköpostiviestin, kun sinulle on myönnetty digitaalinen osaamismerkki. Viesti tulee siihen osoitteeseen, jolla olet hakenut digitaalista osaamismerkkiä. Klikkaa ”Voit ladata merkin tästä” ja pääset Open Badge Passport -sivustolle. Luo tunnus sivustolle tai jos sinulla on jo käyttäjätunnus, klikkaa ”Kirjaudu”.

Katso tästä ohjevideo!

Näin luot käyttäjätunnuksen Open Badge Passportiin

Kun olet saanut sähköpostiviestin, klikkaa ”Voit ladata merkin tästä”. Sinut ohjataan Open Badge Passport -sivustolle. Klikkaa ”Luo uusi käyttäjä”. Tämän jälkeen sinua pyydetään lukemaan ja hyväksymään käyttöehdot. Klikkaa taas ”Luo uusi käyttäjä”. Voit tämän jälkeen täyttää tietosi lomakkeeseen tai kirjautua Facebook- tai LinkedIn-tunnuksillasi.

Näin kerrot osaamismerkistäsi koululle, harjoittelupaikalle tai työnantajalle

Kun olet kirjautunut sisään Open Badge Passportiin, klikkaa ”Merkit” sivun ylälaidasta. Valitse sitten se merkki, jonka haluat ladata, jolloin sinulle aukeaa uusi ikkuna. Klikkaa ”Lataa” ikkunan ylälaidasta. Voit ladata kuva- tai pdf-version. Kuvaversio sopii hyvin ansioluetteloon (CV) tai portfolioon. Kuvan mukaan kannattaa liittää myös suora linkki osaamismerkkiin. Pdf-versio puolestaan on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat kertoa tarkemmin osaamisestasi koulullesi tai työnantajallesi. Pdf-versiossa on kuvan lisäksi tarkemmat tiedot merkin osaamisvaatimuksista, laajuudesta, opintopistevastaavuuksista ja myöntämisestä.

Näin jaat osaamismerkkisi sosiaalisessa mediassa

Kun olet kirjautunut sisään Open Badge Passportiin, klikkaa ”Merkit” sivun ylälaidasta. Valitse sitten se merkki, jota haluat jakaa, jolloin sinulle aukeaa uusi ikkuna. Klikkaa ”Jaa” ikkunan ylälaidasta. Valitse sitten ”Merkin näkyvyys” -otsikon alla olevista vaihtoehdoista ”Näkyy kaikille OBP:ssa ja voidaan jakaa julkisesti” (maapallon kuva). Tällöin ikkunan alalaidassa olevat sosiaalisen median tunnuskuvat muuttuvat harmaista värillisiksi, jolloin voit valita, jaatko osaamismerkin Twitter-, LinkedIn-, Facebook-, Pinterest vai WordPress-sivullasi. Klikkaamalla ”Linkki” saat myös suoran linkin osaamismerkkiisi.