Päiväkoti Lyckobo – Daghem Lyckobo

Daghem Lyckobo- små underverk i vardagen mitt i Raunistula

Ni hittar vårt svenskspråkiga daghem mitt i det vackra trähusområdet Raunistula i Åbo. Daghemmet har tre barngrupper; Nyckelpigorna som är de yngsta barnen, Hästskorna, som är mellangruppen, och Fyrklövern som är de äldsta barnen. I vår verksamhet arbetar vi mycket med smågrupper, och utgår ofta från barnets egna idéer i vad vi väljer att arbeta med. På så sätt ger vi alla barn rum och plats och möjligheten att få uttrycka sina egna tankar och idéer. Genom smågruppsverksamheten får vi lugn och ro och barnen får känna sig trygga och utvecklas i egen takt, som egna personer och personligheter.

Vi arbetar mycket med konst och kreativitet. Inom vår personal har vi stor kunskap inom konstområden, så barnen har utmärkta möjligheter att få prova på och lära sig nya sätt att skapa, både tillsammans och på egen hand. Utflykter gör vi ofta till närliggande platser som kan vara spännande och intressanta för barnen, vi har fina närområden med natursköna platser och alla de möjligheter som staden och centrum kan erbjuda på bussavstånd. I och med att vi har Alfa Center precis bredvid oss, kan vi också gå och gymnastisera varje vecka.

Lyckobo verkar i ett stort gammal trähus, med en vacker gård där sandområde samsas med gräsmatta och skogsdunge. Gården ger oss fina möjligheter att låta barnen prova på olika sorters natur och omgivning och uppleva våra olika årstider. Vi har dessutom ett väldigt uppskattat eget grönsaksland och vinbärsbuskar, där barnen får vara med och plantera och skörda sommarens och höstens frukter.

Som alla Sateenkaari Kotos daghem fungerar även Lyckobo enligt miljöprogrammets Grön Flaggs principer.

Ruotsinkielinen päiväkoti Raunistulassa

Ruotsinkielinen, 36-paikkainen päiväkoti Lyckobo sijaitsee Raunistulassa. Ulkoilemme suurella luonnonkauniilla pihalla – siellä kannot muuttuvat hevosiksi, kivet linnoiksi ja puissa voi kiipeillä. Toimintamme on lasta ja perhettä kunnioittavaa ja muotoutuu heidän toiveiden ja ajatusten mukaan. Osallistumme usein kulttuuritapahtumiin ja käymme viikoittain retkellä, puistossa ja metsässä.

Kuten kaikissa Sateenkaari Kodon päiväkodeissa, myös Lyckobossa toimitaan Vihreä Lippu-ohjelman periaatteiden mukaisesti.

Familjers feedback

”Vi kunde inte vara mer lyckliga och tacksamma över att vårt barn får gå på Lyckobo. Daghemmet är fantastiskt. Personalen är kunnig och trevlig. Barnet och föräldrarna blir bra bemötta. Daghemmet är väldigt hemtrevligt och mysigt. Extra mycket poäng för all den fina verksamhet som görs på daghemmet med utflykter mm. Då man kommer till Lyckobo får man känslan, att hän trivs både barn och vuxna. Personalen gör ett värdefullt arbete. Helt enkelt det bästa daghemmet på denna planet.”

Lyckobo daghems

Yhteystiedot

Virusmäentie 65, 20300 Turku
040 055 6523
lyckobo@sateenkaarikoto.fi
Vardag från kl 07.00-17.00

Pia Pikkarainen

Daghemsföreståndare
045 7873 0702
Ansök om dagvårdsplats