Valtioneuvoston linjaukset 16.3.2020 – Päiväkodit ja esiopetus

Sateenkaari Kodon kaikki päiväkodit pysyvät toistaiseksi auki linjauksen mukaan.

Hallitus on päättänyt, että varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Varautuminen kotona: Koronavirustartuntoja ehkäistään hyvällä käsihygienialla ja huolehtimalla yskimishygieniasta. Tutustu hygieniaohjeisiin yhdessä lapsen kanssa.

Jos lapsi on sairas, noudatetaan normaalia käytäntöä eli sairaana ei tulla päiväkotiin. Mikäli lapsi sairastuu hoitopäivän aikana, pyydämme hakemaan lapsen kotiin. Toimintaohje ei ole muuttunut mihinkään ja toimitaan kuten kaikissa aiemmissakin sairastapauksissa.

Jos epäilet tartuntaa, ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Puhelimessa terveydenhuollon henkilökunta haastattelee sinut ja arvioi tilanteen sekä konsultoi infektiolääkäriä. Tämän jälkeen saat toimintaohjeet. Muistakaa ilmoittaa myös meille, jos olette saaneet ohjeet eristykseen.

Päivitämme sitä mukaa, kun / jos ohjeistukset muuttuvat.
Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!