Päiväkoti Ketunpesän osallistuminen Yritys Hyvä 2020-kilpailuun

Iloisia uutisia toukokuun alkuun!
Keväällä Ketunpesän pikkueskarit ja eskarit osallistuivat Yritys Hyvä 2020-kilpailuun työllä: ”Dinosaurus kuoli Leipäläntiellä”.
Töiden aiheena tuli olla: ”Me voimme vaikuttaa!” ja arviointikriteereinä muun muassa yrittelijäisyys, ajattelun rohkeus ja innovatiivisuus, oppijalähtöisyys, mielenkiintoiset esitystavat sekä ryhmän jäsenten yhteistyö.
Heidän työ sai kipinän jo vuotta aiemmin, kun yhden päiväkodin lapsen isoisä laittoi kaupungille viestiä vaarallisesta monta kertaa päivässä tapahtuvasta tien ylityksestä päiväkodin vieressä. Hän ehdotti Leipäläntielle kohtaan korotettua suojatietä. Asia ei edennyt. Vanhempainillassa tästä tuli puhetta ja yksi perheen äiti ehdotti, että laittakaa lapset asialle ja näinhän Ketunpesän työ sai alkuunsa.
Työ kautta halusivat opettaa yhdessä vaikuttamisen tärkeyttä. Kuinka asioihin, joihin haluaa muutoksen, kannattaa tarttua ja kuinka yhdessä tekemisessä on voimaa. Toivomme kaikki että lapset kasvavat tulevaisuuden vaikuttajiksi, ihmisiksi, jotka puheiden lisäksi toimivat tärkeäksi katsomansa asian puolesta.

Yritys hyvä 2020 -kilpailussa oli tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia – yhteensä huikeat 486 työtä ja osallistujia 1412. Palkinnot jaettiin seuraavasti:

Sarja I alku- ja esiopetus: 2 voittajaa, 3 kunniamainintaa
Sarja II 3.-6.luokat: 11 voittajaa, 3 kunniamainintaa
Sarja III 7.-9.luokat: 10 voittajaa, 10 kunniamainintaa
Sarja IV toinen aste: 2 voittajaa, 1 kunniamaininta
Sarja O opettajaksi opiskelevat: 1 voittaja

Ja Ketunpesä sai yhden noista kolmesta kunniamaininnasta sarjassa I. Ihan mahtavaa työtä! 

Työ on katsottavissa linkistä: https://youtu.be/BdbByGuYRWA