Sä Osaat -hanke tuo harrastukset lähelle perheitä Itä-Turussa

Savitöitä lasten käsissäPieni kiharatukkainen tyttö kipittää pihan poikki Halisten kerrostaloalueella kesäaamulla kello kymmenen. Halisten kerhotilan ovi on jo auki, joten siitä on hyvä juosta suoraan sisälle.  ”Moi, mitä sulle kuuluu? Kiva, kun tulit taas!”, huikkaa kuvataidekerhon ohjaaja Kaski, Kuvataidekoulu KONSTasta. Sateenkaari Kodon työntekijät moikkaavat myös iloisesti pirteää tulijaa ja antavat tytölle piirustusvihon, jonka kanssa voi aloittaa päivän työn. “Mikä on sun lempieläin?”

Muita ei vielä näy. Ehkä naapurissa vielä nukutaan. Voi olla, että kerholaiset rientävät paikalle vasta tunnin kuluttua. Heitä voi tulla kolme tai kolmetoista. Kukapa tietää. Jokainen kerta on erilainen.

Kuvataidetta, esittävää taidetta ja liikuntaa

Sateenkaari Koto ry:n keväällä 2022 alkanut STEA-rahoitteinen Sä osaat-hanke tuo
taiteen ja liikunnan lasten ja perheiden lähelle seuraavan kolmen vuoden ajan. Halisissa, Lausteella ja Varissuolla tanssitaide, kuvataide, nukketeatteri ja eri liikuntamuodot jalkautuvat lasten ja perheiden keskelle yhdessä
yhteistyökumppanien kanssa.

Ensimmäisenä KONSTa Turun kuvataidekoulun kanssa yhdessä toteutettu kesäkauden kuvataidekerho todisti sen, että tulijoita löytyy ja toiminta on mieluisaa. Kuvataidekerho huipentui taidenäyttelyyn, jossa kaikkien lasten maalaus- ja savityöt olivat esillä. Monet vanhemmat ja sisarukset tulivat ihailemaan taidetta ja nauttimaan tarjoiluista. Yhdessä vietetty hetki oli helteenkin keskellä kiireetön.

”Kyllä minä tykkään paljon, että lapsi saa harrastaa. Minä haluan, että lapsi oppii asioita. Tämä on ollut tosi kiva!” toteaa lähipihan lasten äiti ja hymyilee. 

Toiminnan tavoitteena on paitsi tarjota lapsille mielekästä tekemistä, myös lisätä perheiden välistä kohtaamista, yhteistä harrastamista ja tukea kasvatustyötä. Tavoiteena on luoda perheiden osallisuuden toimintamalli, jossa tuetaan yhteistä ymmärtämistä, kuunnellaan, keskustellaan ja kannustetaan toinen toisiamme.

Lähde mukaan pelikentälle – Perhefutis alkaa!

Syksyllä toiminnat pyörähtävät täyteen käyntiin. Koronahiljaisuuden jälkeen on iso ilo, että Opetuskoti Mustikan tupa on taas täynnä elämää ja energiaa, ja ryhmiä saa käynnistellä myös lähialueiden kouluissa ja päiväkodeissa. Toimintaan tarvitaan mukaan iso joukko vapaaehtoisia ohjaajia ja opiskelijoita. Olisitko sinä yksi heistä?

Harrasteryhmien tarjontaa päivitetään Sateenkaari Kodon sivustolle pitkin syksyä. Ensimmäisenä on jo startannut Perhefutis torstaisin klo 17.30 Halisten koulun kentällä yhteistyössä Turun Nappulaliigan kanssa.
Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Hankekoordinaattori                                         Perhekoordinaattori
Outi Arvola                                                         Zahra Abucar
Puh. 045 – 7876 9443                                      Puh. 044 – 240 3175
outi.arvola@sateenkaarikoto.fi                      zahra.abucar@sateenkaarikoto.fi

Toiminnanjohtaja
Varpu Aaltonen
Puh. 045 – 7876 9416
varpu.aaltonen@sateenkaarikoto.fi

 

Sä osaat-hankeyhteistyötahot KONSTa kuvataidekoulu, Aura of Puppets, Tanssiteatteri ERI, Turun Nappulaliiga ja Kisa-Veikot.