Sateenkaari Koto ry:n Opetuskoti Mustikan avoin toiminta lopettaa Kaarinassa toukokuun loppuun

Sateenkaari Koto ry on erittäin ikävän asian äärellä. Kaarinan Hovirinnassa vuodesta 2018 alkaen toiminut Opetuskoti Mustikka ei ole saanut rahoitusta.

Opetuskoti Mustikka on vuosien varrella tullut tutuksi monelle asiakkaalle, vapaaehtoiselle ja yhteistyötaholle. Yhdessä tekeminen myös kunta- ja yhteistyökumppanien kanssa on ollut antoisaa ja samaan suuntaan toimivaa.
Kaarinan kaupunki ei ole avustanut toimintaa vuonna 2023 eikä kevään 2024 neuvottelujen aikana ole löytynyt rahoitusta kuluvalle vuodelle. Ilman rahoitusta emme voi jatkaa toimintaa, joten Sateenkaari Koto ry:n hallitus teki kokouksessaan 26.3. päätöksen, että päätämme Kaarinan Opetuskoti Mustikan avoimen toiminnan toukokuun loppuun.

Sateenkaari Koto ry on ylpeä Kaarinan Hovirinnassa sijaitsevan Opetuskoti Mustikan vapaaehtoisten toimijoiden, eri hankkeiden ja muiden järjestöjen kanssa yhdessä tehdystä työstä. Kaikkea toimintaa Pehtorinkatu 2 sijaitsevan Opetuskodin palvelutarjontaa on koordinoinut yksi työntekijä.
Yhteinen tavoite Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:n kanssa on ollut vahvistaa alueen perheiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Pitää huolta alueen asukkaista. Perheiden yhteiset retket, talkoot ja harrasteryhmät kuin myös koululaisten läksykerhot ovat kaikki tavoitelleet asiakkaiden hyvinvoinnin vahvistamista, apua arjen keskelle ja varhaista tukea haasteisiin.

Opetuskoti – konsepti on saanut valtakunnallista kiitosta ja nostettu jo vuonna 2016 Valtion Ramboll`lla teettämässä selvityksessä yhdeksi esimerkiksi vaikuttavasta kotiäitien kotoutumistoimista. Kehittämistyötä on jatkettu edelleen samalla, kun palvelua on monipuolistettu ja toimiva verkosto vapaaehtoistoimijoin on vakiintunut.

Haluamme kiittää suuresti kaikkia toiminnassa mukana olleita; asiakkaita, vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita ja omia työntekijöitämme. Ilman teitä kaikkia emme olisi saaneet näin paljon hyvää aikaan.

Vapaaehtoisten vapaa keskustelutilaisuus tulossa Kaarinaan tiistaina 14.5. kello 15-16 ja Halisiin perjantaina 17.5. kello 15-16, jossa keskustellaan asiasta.

Kuntouttava työtoiminta jatkuu sopimuskauden loppuun.

Lisätietoja Opetuskodin vastaava ohjaaja Tanja Georgiev, 040 144 6494
ja Sateenkaari Koto ry:n hallituksen puheenjohtaja Henna Junttila 040 7475106