SIIVET – Maahan muuttaneet naiset kohti työelämää sosiaalista osallisuutta vahvistamalla

Jalkautuva työvalmentaja

Työvalmentaja tukee maahan muuttaneita naisia kohti työelämää sosiaalista osallisuutta vahvistamalla. 

Uuden työsuhteen alussa sitoutetaan työntekijä työyhteisöön perehdytyksen ja työhön opastuksen avulla. Uudelle työntekijälle on erityisen tärkeää, että hän kokee itsensä tervetulleeksi työpaikkaan, saa tarvittavan opastuksen sekä tuen uuteen työhön, työyhteisöön ja työtehtäviin. On mahdollista että työsuhteen alussa tulee ongelmia ja haasteita, jotka pahimmillaan johtavat työsuhteen päättymiseen. Olisikin tärkeää varmistaa että uudella työntekijällä on työyhteisössä henkilö, joka on tukena työsuhteen alussa, henkilö keneltä voi kysyä ihan mitä tahansa.

Jalkautuva työvalmentaja jalkautuu työpaikoille tukemaan työyhteisöjä maahan muuttaneen naisen työsuhteen alkuvaiheessa. Työvalmentaja toimii ulkopuolisena tukena työsuhteen alkuun ja perehdytysvaiheeseen liittyvissä asioissa. Tukea tarjotaan työyhteisöön ja uudelle työntekijälle yksilöllisen tarpeen mukaan 1-3 kuukauden aikana. Työn aloitukseen voi liittyä myös erilaisia käytännön asioita, joihin työvalmentaja voi antaa palveluohjausta ja apua. Mallin avulla pyritään varmistamaan työntekijän sitoutuminen ja kiinnittyminen työpaikkaan.

Jalkautuva työvalmentaja vahvistaa myös työyhteisöjen kulttuurisensitiivisyyttä ja perehdytysosaamista. Käytännössä työyhteisöille tarjotaan apua perehdytykseen sekä asiantuntija-alustuksia monikulttuurisuuteen jaa kulttuurisensitiivisyyteen liittyen. Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalli, joka on työyhteisöjen hyödynnettävissä.

Lue lisää blogista ja katso materiaalipankkiin. 

Työvalmennus

Autamme maahanmuuttajanaisia työhön ja työttömyyteen liittyvissä asioissa. Varaa henkilökohtainen tapaamisaika työvalmentajien Albulenan tai Teijan kanssa. Tapaamiset ajanvarauksella Kaarinassa ja Raisiossa. Soita tai laita viestiä ja varaa aika!

Järjestämme lisäksi työvalmennusryhmiä, joissa käymme yhdessä läpi omaan osaamiseen ja työnhakuun liittyviä asioita. Ryhmät on Kaarinassa ja Raisiossa kerran kuukaudessa. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kaarina 

Hovirinnan Opetuskoti Mustikka, Pehtorinkatu 2 F 26
Albulena Fazliu,  044 231 3939, albulena.fazliu@sateenkaarikoto.fi
Ilmoittaudu tästä työvalmennusryhmään!

Raisio 

Martinkatu 8, 2. kerros
Teija Leppämäki 045 7876 9416, teija.leppamaki@sateenkaarikoto.fi
Ilmoittaudu tästä työvalmennusryhmään!

Lataa työvalmennuksen esite!

 

 

SIIVET-hankkeen aikana 1.2.2020-30.9.2022 on tarkoituksena on ammatillisen koulutuksen suorittaneiden maahanmuuttajanaisten työllistymisen edistäminen. Ammattiopinnoista huolimatta naisten työllistyminen on haastavaa ja tukemiseen tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja. Alueelliset työvalmennusryhmät parantavat naisten työelämävalmiuksia ja jalkautuvan työvalmennusmallin avulla tuetaan naisia ja työyhteisöjä työsuhteen alkuvaiheessa. Monikulttuuriseen avoimeen kohtaamispaikkatoimintaan kehitetään digitaalinen osaamismerkki, joka tuo vapaaehtoistyön osaamisen näkyväksi.

Hankkeen tavoitteena on:

  • käynnistää alueellisia työvalmennusryhmiä Raisiossa ja Kaarinassa
  • kehittää ja juurruttaa jalkautuvan työvalmentajan toimintamalli
  • kannustaa työelämän löytämisessä ja uuden oppimisessa sekä edistää osallisuudessa
  • edistää asiakkaiden työllistymispolkuja
  • vahvistaa kulttuurisensitiivisyyttä ja perehdytysosaamista työyhteisöissä
  • kartoittaa mahdollisuuksia käynnistää maahanmuuttajanaisille suunnattu osuuskuntatoiminta.

Lataa hanke-esitehankeflyer ja työvalmennuksen flyer!
Seuraa SIIVET-hankkeen blogia!

Yhteystiedot

Työvalmentaja
Teija Leppämäki
045  787 69416
teija.leppamaki@sateenkaarikoto.fi
Martinkatu 8, 2. kerros, 21200 Raisio  

Työvalmentaja
Albulena Fazliu
044 231 3939
albulena.fazliu@sateenkaarikoto.fi
Pehtorinkatu 2 F 26, 20780 Kaarina

Hankepäällikkö
Minna Maanpää
045 787 69443
minna.maanpaa@sateenkaarikoto.fi
Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku