Yhdessä oppien -hanke

Mentoritoiminta on käynnistynyt

Vapaaehtoiset mentorit voivat toimia apuna ja tukena maahan muuttaneen naisen kotoutumisessa ja elämässä eteenpäin pääsemisessä. Maahanmuuttajataustainen nainen voi kaivata mentorin tukea esimerkiksi suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan tutustumisessa, opiskelu-, työ- tai harrastusmahdollisuuksien löytämisessä tai vanhemmuudessa. 

Kaikki mentorit saavat koulutuksen, jonka jälkeen he voivat toimia mentoreina maahanmuuttajataustaisille naisille. Mentoriksi voivat ryhtyä kaikenikäiset naiset Kaarinan, Turun ja Raision alueelta. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito sekä suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemus. Tärkeää myös on oma kiinnostus ja mahdollisuus vapaaehtoistoimintaan. 

Sateenkaari Koto ry:n Yhdessä oppien -hankkeen ensimmäinen mentorikoulutus järjestettiin lokakuussa 2020. Koulutukseen osallistui yksitoista osallistujaa. Koulutus kesti yhteensä yhdeksän tuntia (9 h). Koulutuksessa käytiin läpi mm. Mentoritoiminnan ja vapaaehtoistyön periaatteet sekä kulttuurisensitiivistä toimintatapaa. Koulutukseen sisältyi kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot sekä Sateenkaari koto Ry:n ja Opetuskotien toiminnan esittelyä. Seuraava mentorikoulutus järjestetään maaliskuussa 2021. Toiminta on käynnistynyt Kaarinassa ja Raisiossa, jossa mentoriparit ovat aloittaneet tapaamiset. 

Avoin kohtaamispaikkatoiminta ja vanhemmuuden tukeminen

Hankkeen toimintana järjestetään Hovirinnan Opetuskodissa avointa kohtaamispaikkatoimintaa sekä vanhemmuutta tukevia työpajoja yhdessä monikulttuurisia perheitä kohtaavien ammattilaisten ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Katso lisää Opetuskoti Hovirinnan kalenterista.

 

Yhdessä oppien kohti tulevaa – Mentoritoiminta maahan muuttaneiden naisten voimavarojen ja vanhemmuuden vahvistajana

Hankeaika 1.2.2020–31.12.2022

Yhdessä oppien -hankkeessa vapaaehtoiset, maahan muuttaneet naiset ja ammattilaiset kehittävät yhdessä mentoritoimintamallin,  jolla edistetään maahan muuttaneiden naisten ja perheiden hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta omalla asuinalueellaan. Hanke toimii Kaarinassa mm. Opetuskoti Mustikan tiloissa (Pehtorinkatu 2 F). Hankkeen edetessä toiminta laajentuu myös Raisioon ja Turkuun.

Teemme tiivistä yhteistyötä Kaarinan kaupungin eri toimijoiden kanssa, Akateemisten naisten Luetaan yhdessä -verkoston ja alueen muiden järjestöjen kanssa.

Mitä teemme Yhdessä oppien -hankkeessa?

  • Kehitämme yhdistyksen vapaaehtois- ja vertaistoimintaa
  • Luomme uusia vanhemmuutta tukevia toimintamalleja
  • Perustamme ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiä
  • Järjestämme avointa kohtaamispaikkatoimintaa

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme? Etsimme erityisesti uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Täältä voit lukea lisää Sateenkaari Koto ry:n vapaaehtoistoiminnasta.

Kysy lisää ja tule mukaan!
Lataa hanke-esite ja juliste.


Yhteystiedot

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Kira Laaksonen
044 231 7296
kira.laaksonen@sateenkaarikoto.fi
Opetuskoti Mustikka Hovirinta
Pehtorinkatu 2 F 26, 20780 Kaarina

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Tiina Kylämäki
045 7833 1822
tiina.kylamaki@sateenkaarikoto.fi
Opetuskoti Mustikka Hovirinta
Pehtorinkatu 2 F 26, 20780 Kaarina


Hankkeen toimintaa

Opetuskotien monikulttuurinen kohtaamispaikka toiminta tällä hetkellä tauolla 10.1.2021 asti. 

Netti-Mustikka: Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 13.00–14.00

Netti-Mustikka on suomenkielinen videokeskustelu, jossa voi tavata muita alueen naisia ja vaihtaa kuulumisia. Netti-Mustikassa on myös järjestettyä ohjelmaa ja ohjattuja keskusteluja. Kaikki naiset ja lapset ovat tervetulleita Netti-Mustikkaan! Näet siellä ohjaajamme ja tapaat muita naisia lapsineen.
Netti-Mustikkaan pääsee mukaan älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella osoitteessa www.zoom.us/j/4578331822 salasana: 1234. Zoom sovellus on hyvä ladata etukäteen!

COVID-19 -turvatoimenpiteenä pidämme ryhmäkoot riittävän pieninä, jotta turvavälit toteutuvat. Huolehdimme hyvästä tilojen siivouksesta ja käsihygieniasta ja käytämme tarvittaessa kasvomaskeja. Kohtaamispaikkaan tullaan vain täysin terveenä ja matkustamisen jälkeen jäädään kotiin. Näin Mustikkaan tuleminen on kaikille turvallista.